Litteratur

Böcker

En av de få sakerna jag samlar på här i livet är böcker. Varje bok har införskaffats med eftertanke eller skänkts mig. Det är därför lite extra jobbigt när det blir för fullt i bokhyllan och jag är tvungen att rensa. I mitt framtida hus (eller när barnen flyttat hemifrån) ska jag ha ett bibliotek som har plats för ännu fler böcker.

Men det är väl lite nyttigt också att gå igenom sina böcker och ärligt ställa sig frågan om man verkligen kommer läsa om alla böcker, eller ens läsa dem som man har försökt att traggla sig igenom men inte lyckats? En bok jag rensade bort var första boken ur True Blood-serien, som hade råkat skickats till tryckeriet utan att ha korrekturlästs – det var fruktansvärt men ändå lite speciellt.

Sorten av böcker i min bokhylla varierar ordentligt. Jag sorterade idag bort alla mina Marian Keyes-böcker för det känns som att jag har vuxit ifrån dem. Men kvar är mina favoritböcker från Erlend Loe, George RR Martin, John Ajvide Lindqkivst, Emma Hamberg, J K Rowling, Carlos Ruis Zafón, Haruki Murakami med många fler. Varje bok är ett äventyr, en chans att komma undan vardagen. Jag har en hylla med böcker som jag inte har läst än, jag tänkte att jag skulle försöka ta mig igenom den innan jag köper fler (det brukar gå sådär). Genren jag har minst böcker inom är rena deckare/thrillers där någon blir mördad och poliser eller liknande kopplas in. Jag har gott om böcker där mysterier ska lösas men inte i Liza Marklund eller Lars Kepler-stil.

Just nu läser jag Björnstad av Fredrik Backman och Tusen och en natt (den är ganska tjock så det har tagit lååång tid – snart klar!). Jag återkommer med recension!

En reaktion till “Böcker

  1. Hej Sara! Jag ville bara säga att jag tycker att det såg så mysigt ut på bilden med ditt fina bibliotek.
    Jag själv är en samlare på böcker.
    Önskar dig en fin dag och kväll mvh Markus Sixtenstam Kalles Tryckeri

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s