Mat och kaka

Mat och kaka

Jag älskar att baka men det är inte alltid jag har tid (läs: snäll 1,5-åring som låter mig) att baka. Men jag testade ett nytt recept förra veckan på en kladdkaka med italiensk maräng. Jag har aldrig gjort italiensk maräng förut så jag var lite nervös. Man ska koka en sockerlag till en viss temperatur och sedan vispa ner detta i äggvitorna – men det gick finfint! Även själva kakan blev bra, och lite chokladganache ovanpå. Men nja, den var i mitt tycke ingen smaksensation. Såg fin ut iallafall, och här hittar ni receptet!

imag2472

Sedan gjorde jag min favoriträtt i helgen; Jennys köttfärsknyten (recept här). Jag gjorde extra många så jag kunde frysa ner till matlåda, de funkar hur bra som helst! Jag älskar den frasiga smördegen. Jenny har recept på en sås till men jag orkar aldrig göra den och det är lika gott ändå.

imag2497

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s