Okategoriserade

Weekend till London

Helgen före vi flyttade åkte jag, mina systrar och min pappa till London för att fira pappas 60-årsdag (som var i februari) och en av mina systrars 30-årsdag (som är nu i augusti). Pappa hade nog en tanke från början om att bjuda allihopa (barnbarn osv) på en kryssning men vi insåg att det nog var bättre att bara vi stack någonstans över helgen.

Vi har alla varit i London förut, förutom yngsta systern. Det var fjärde gången i London för min del. Första gången var jag där med min au pair-familj (de bodde i Cobhham), andra gången var jag där med min sambo innan vi fick barn (jättelänge sen alltså), tredje gången var jag där med min pappa och systern som nu ska fylla 30.

Vi lämnade Grästorp omkring 3-tiden på natten eftersom vårt flyg gick omkring 7 från Landvetter. Det var härligt. Resan gick fint, det första vi gjorde efter vi tagit transfer från Stansted till Liverpool Street var att få i oss lite frukost och ett glas Prosecco (bilden ovan). Fiket var inget vidare men alla var på gott humör trots att vi gått upp så tidigt. Sedan promenerade vi omkring en stund innan vi ringde en Uber för att ta oss till hotellet så att vi kunde lämna av våra väskor. Vi bodde på The Mad Hatter – ett centralt hotell med mycket överkomliga priser. Det ligger vid en trafikerad korsning, men trots att jag var tvungen att sova med öppet fönster pga värmen gick det bra (trafik har aldrig stört mig).

68871163_409760876316659_8838472954871283712_n

En liten sammanfattning över besöket var att vi gick väldigt mycket, över en mil varje dag (fre-sön). Det tog ca 20 minuter till Trafalgar Square, 30 minuter till Liverpool Strt och kanske 45 minuter till Oxford Street (shoppinggatan). Vi tog Uber ett par gånger eftersom vi gick så mycket, men ingen tunnelbana alls. Vi åt tveksam mat på Nandos (det ramlade ner kryp i min dricka och jag mådde konstigt i magen efteråt), jättegod pasta på 56 Dean Street och väldigt god stark mat på Wahaca. Frukost åt vi på The Breakfast Club två dagar i rad.

Första kvällen gick vi på teater, The Woman in Black. 60 % av resesällskapet var dock så trötta att de gick hem i pausen (kl 21). Det var en liten teater (Fortune Theatre) men jag tyckte att pjäsen var riktigt bra – skådespelarna var jätteduktiga. Man hörde kanske inte allt de sa (den äldre pratade inte så tydligt) men man förstod ändå.

På lördagen hade jag bokat ett Escape Room på Secret Studios – så himla bra! Massor av överraskningar och bra pussel och utmärkta spelvärdar. Hela familjen kunde bidra och det var nog en höjdpunkt med resan.

Annars var det mest promenerande, vi tittade i butiker, åt mat, tog en snabbtitt på The National Art Gallery – men jag har varit där förut och var inte riktigt på rätt humör den här gången. Vi hoppade över många av turistattraktionerna eftersom vi varit där förut, så det blev mest bilder på oss själva.

Även om det kanske inte blev så mycket inplanerade saker så hade vi väldigt kul tillsammans, vi skrattade tills vi grät ibland. Vädret var helt OK, kom det regn gick det över fort. Första dagen var supervarm, de andra två växlade oerhört i temperatur pga blåst och molnighet. Jag köpte en tröja, en mössa och ett linne på Primark för 9 pund totalt, jag köpte leksaker till barnen på flygplatsen, och det var nog det. Mina pengar lades på mat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s