Familjeliv

Vardagslivet

Nu när vi flyttat ut på landet bor vi precis intill skogen, och där finns det massor utav berg. Berg var det bästa jag visste när jag var liten, jag bodde intill en skog i fem år och klättrade på vartenda berg jag kunde hitta. Nu när jag är vuxen så blir jag liksom upprymd av berg – jag vet inte varför.

Vi har bott ungefär en månad i vårt nya hus så vi föräldrar har inte hunnit utforska skogen särskilt mycket, men det var fint väder häromdagen efter jobbet så allihopa tog en liten tur. Det var härligt och jag längtar efter mer sådan tid.

Men det känns som att vardagen är stressigare nu, det är nog bara små saker som gör det. Som att vi måste gå upp 15 minuter tidigare, vi måste komma utanför dörren 30 minuter tidigare än innan (vi har således lyckats bli mer effektiva på morgonen!). Så när klockan ringer 6:15 så har förhoppningsvis inte 2-åringen redan vaknat (idag vaknade hon 5:30) och vi har förhoppningsvis fått vara ifred från katten nästan hela natten. Bara att gå upp, väcka barn, fixa frukost, packa väskor och gympakläder, göra i ordning mellanmål som de ska ha med sig, borsta tänder, mata katten och gå ut till kaninerna, fixa i ordning sig själv och har man riktigt flyt kanske man hinner tömma diskmaskinen och sätta igång den igen. Lämna killarna vid bussen, skjutsa tjejen till förskolan, åka till jobbet.

Sedan följer en mer eller mindre stressig arbetsdag, åka hem, hämta tjejen på förskolan, då kan nog klockan vara en bit efter 16 när man kommer hem (en bra dag). Kolla ifall killarna har lämnat blöta handdukar i hallen efter gympan, hänga upp dem, kanske fixa mellanmål ifall någon är hungrig, mata katten, städa kattlådan, hänga upp alla ytterkläder som är slängda på golvet, kanske gå ut med soporna sedan morgonen, fixa med disken igen, kolla om någon har läxor som behöver göras på en gång, kolla posten. Sedan blir klockan fem och det är dags att börja tänka på om man ska laga något till kvällsmat eller om det bara blir flingor idag. Gå ut till kaninerna och ge dem kvällsmat, säga god natt. Har man en bra dag hinner man gå ett varv med trimmern i trädgården. När klockan är 18:30 är det dags att ta på pyjamas och ge ersättning till lilltjejen (någon dag snart ska vi sluta med den där ersättningen….), stoppa henne i säng. Sedan fixa mellanmål till killarna innan de går och lägger sig, stänga av surfplattor kl 20 och läsa läsläxor och läsa bok, gå upp och natta, sedan springer väl någon av dem ner till åtminstone kl 21 och så är man helt död 21:30 och går och lägger sig.

Inte konstigt att man känner sig lite stressad kanske. Man hinner liksom med det man ska. En anledning till detta är förstås att jag har fått längre restid hem – men jag har kompenserat detta genom att sluta tidigare, så jag är hemma ungefär samma dags som tidigare.

Jag har förresten snart gått ner 8 kilo sedan jag började gå på diet i juli nån gång. Jag har inte tränat alls. Det känns som att ovanstående berättar ganska tydligt att jag inte hinner med det. På helgen jobbar jag ganska ofta lördagar på mitt andra företag, och på söndagar är det dags att fixa med allt man inte hunnit på veckan. Vi har t ex fortfarande inte fått upp några gardiner, barnen har inga rullgardiner, vi har usel belysning. Vi får förhoppningsvis lite grus idag som vi kan fylla i hålorna på vägen.

Jag tycker förstås om att ha mycket att göra, men ibland kanske man kan få sitta ner lite bara?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s