Familjeliv · Gården i Boden

Helgens bestyr

Det var tänkt att vi skulle få en del gjort under lördagen, men jag var tvungen att åka och jobba mitt på dagen (fick en sista minuten-bokning) så jag försvann under tre timmar, men tycker ändå att vi kunde bocka av en hel del!

Vi började dagen med att fylla igen hålor på vägen, sedan skulle vi dra igenom en elkabel i en 30-meter lång slang som avloppsgrävarna hade lagt ner (vi hade tänkt dra igenom sladden innan de grävde ner den men ibland går saker fort). Jag tog loss locket i båda ändarna av slangen och skulle knyta fast sladden i ena änden, och när sambon då skulle dra i andra änden så hade snöret försvunnit ner i slangen. Det var ganska mycket svordomar från min sida… Tänkte att vi var tvungna att gräva upp hela slangen för att få tag på det där snöret. Min sambo ger ju inte upp lika lätt som mig, så han tyckte att vi skulle hitta något med en krok på och dra upp snöret. Jag förstod inte hur det skulle gå till, för snöret är ju så klent och inte lätt att få tag i. Han gick ut i lagården och hittade barnens krabbmetspö (som vi gjort med pinnar och klädnypa) – och minsann fick han tag på snöret! Hurra! Sedan skulle vi dra igenom sladden men den fastnade gång på gång och då ville jag ge upp igen. Vi bestämde oss dock för att dra ut hela sladden och testa igen, kanske hade jag knutit den för långt ner. Så vi tejpade upp snöret längre upp på sladden och testade igen – och nu funkade det! Det visade sig att slangen var längre än sladden var, så vi var tvungna att kapa slangen en bit för att kunna putta på men det blev bra i slutet.

Sedan skulle sambon rensa hängrännorna, något som inte verkar ha blivit gjort på flera år (norrsidan var inget kul). Till vår hjälp har vi en jättetung och jättelång stege som skulle manövreras upp på verandan för att ta framsidan. Det var riktigt besvärligt, och inte fanns det mycket skit i de hängrännorna heller. Men det blev ju gjort.

Sedan tänkte vi rätta till lite takpannor på lagården, men det var ju inte så lätt eftersom alla reservpannor vi hittat var tvåkupiga och därmed inte passade på det enkupiga lertegel-taket… Så det är fortfarande hål i taket. Det har ju ruttnat igenom på flera ställen och det känns jobbigt. Sedan tror jag man hade behövt en ställning istället för stege för att lösa det. Så kanske man kan hitta åtta pannor nånstans. Taket är ju fortfarande snett så det regnar in på kanterna på vissa pannor…

71089218_411730752679486_5520975717916999680_nSnyggt och prydligt runt ena fallfärdiga skjulet!

Sambon röjde runt ena skjulet med röjsågen och upp mot skogen och det blev väldigt bra. Rensade bort lite ruttet virke som fanns runt omkring. Sedan drog han loss ett dött äppleträd från dungen ovanför, något som orsakade lite sura miner från oss andra. Nu har han förbud att dra bort fler döda träd. De får stå tills vi har planterat nya!

70830696_2431149850314926_8658023541767143424_n.jpg

När sambon skulle rensa hängrännor gick han igenom däcket på baksidan, visar sig att en gammal ägare gjort detta däck av gamla lastpallar. Skönt att inte barnen trampade igenom iallafall.

70430784_382661839079742_4352545374167105536_nHär tänker jag sätta upp fina lyktor i framtiden och möblera lite till barnen, har finfin utsikt över både våran hage och grannens marker.

På söndagen höll vi ett betydligt lugnare tempo. Vi fick besök av ett par vänner, städade lite inomhus och avslutade kvällen med en promenad på Gröna Vägen.

70854720_508868526623905_4321298327447535616_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s