Okategoriserade

Golvet är borta!

I helgen fick vi hjälp av min mamma och hennes man att riva golvet på den ombyggda vinden.

71816640_2314833385435556_5423681029191761920_n

Vi hittade massor av roliga saker, bland annat bilden på soldaten. Jag har forskat i diverse grupper på Facebook som hjälpt mig vidare, och jag tror att det kan vara en bild på dåvarande ägaren August Olsson som flyttade in 1908. Huset är inskrivet hos Lantmäteriet först på 30-talet, och siffrorna 1931 står inristade i skorstenen i det här rummet – så antingen bodde han i gäststugan som finns intill eller så byggdes huset till då. Det finns ju tre murstockar i huset varav en har tagits bort till hälften där trappan till övervåningen finns.

August militärtjänstgjorde 1888, av uniformen att döma som artillerist i regementet A2 i Göteborg. Han fick en son, Gunnar, vars rättskrivningsbok vi också hittade i golvet. Gunnar gifte sig med Ester 1935 – vi hittade ett litet kort om detta. Annat roligt som hittades var ett negativ, damtidningar och ransoneringskuponger från andra världskriget.

bild2
En person lyckades invertera negativet och tror att det kan vara från 40-talet. I bakgrunden syns gäststugan. 

En granne till oss bodde här på 60-70-talet, vi ska försöka prata med henne framöver. Vi har ju bara bott på fastigheten i lite över en månad så vi har inte hunnit med det riktigt än.

Människor kan spåras till gården in på 1700-talet, och ett flygfoto från 1959 visar att det fanns ytterligare en byggnad intill ladugården som inte längre finns.

Nu återstår bara att regla på golvet så att det slutar att svikta, sedan på med nytt grangolv som ska såpskuras. Sedan ska rummet delas in i två sovrum, ett till oss och ett till lilltjejen. Väggarna ska skivas så att vi slipper se de fula brädbitarna (de flesta är nämligen ditsatta som ”dekoration”) och den konstiga putsade väven emellan, och så på med tapeter och tidstypiska golvlister. Köpte en gammal dörr med karm för ett bra tag sedan som ska vara dörr till tjejens sovrum.

Har influensa men Ipren hjälper gott när man är tvungen att ta möten på jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s