Familjeliv · Gården i Boden

Hurra hurra!

Igår fyllde Sam åtta år, och jag var på jobbet. Vi blev dock väckta runt 5:30 utav lilltjejen så kl 6:00 firades Sam före skolan med lite fika och en present. Efter jag lämnat på skolan och förskolan åkte jag hem och ställde i ordning matbordet med överraskningsfika och flera presenter som han hittade efter skolan. Och så jobbar jag idag också – nästa år ska jag försöka bli bättre på att stänga på Hidden så att jag kan vara hemma när barnen fyller år… I morgon avklaras kalas två för släkten iallafall, då ska jag hem och baka igen. Sedan är det barnkalas om ett par veckor. Nästa lördag firas en av mina systrar som blivit 30 – det ska bli kul! Och ett par veckor efter det firas en annan syster med babyshower – mycket kalas för tillfället 🙂

Jag läste i Underbara Claras blogg för ett tag sedan om hosta som var ”onaturligt djup” eller liknande och förstod inte hur hon menade. Men nu har jag också varit sjuk länge – först fick jag feber för någon vecka sedan, mådde lite bättre, och sedan fick jag sådan hemsk hosta. Så den senaste veckan har jag inte sovit mycket – antingen har jag vaknat av hostan, eller av lilltjejen som hostar eller katten som antingen trampar mig i ansiktet eller killar mig på armen. Jag hade hoppats på att lördagsmorgonen skulle startas senare än 5:30, men icke. Morgonstund eller?

Det har regnat konstant i minst en vecka. Våra diken är översvämmade vilket också har lett till översvämning av vägen. Där sopbilen ska svänga in är ett träsk. Våran lilla ”damm” som tidigare var en skrattretande vattenpöl är numera en imponerande damm. Vi försökte grusa upp lite tidigare idag men det är lönlöst, det tar sådan tid.

Annars så har vi faktiskt fått ett nytt golv (nåja, det är nästan helt klart) på övervåningen. Snickarna reglade upp så nu är det stadigt och bra, och så är ett nytt grangolv på. Nu ska det bara göras klart och en vägg byggas, sedan ska det spacklas, målas och tapetseras och sedan får vi äntligen ett sovrum och killarna slipper dela rum. Och det ser ut att bli före jul, hurra! Vi är sannerligen vana vid att bo i ombyggnationer men det ska bli skönt att slippa det på ett tag sedan. Nästa större grej här hemma blir att byta en del av fasaden som lutar utåt och där träet faller sönder. Det blir jättespännande att se hur det ser ut under eftersom vi vet att det varit andra fönster där tidigare, är hålen kvar? Och är det timmerstomme eller är det plankvägg?

Nu ska jag jobba en timme till, sedan handla och sedan åka hem. Väldigt ofta träffar jag på en räv som verkar vilja bli överkörd, för några dagar sen  stod han mitt i vägen och jag fick tvärbromsa och tuta flera gånger innan han flyttade på sig. Hoppas att det inte blir några större djur än så. En älg har jag sett men den var ganska långt bort den gången.

God kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s