Drömmen om livet på landet

Vart kommer känslorna ifrån?

Här hade jag tänkt ha en bild på en stuga med fina lampor i fönstren, men jag hittade ingen, så ni får föreställa er.

Ganska ofta, särskilt kvällstid, får jag sådant sug av att vara i en viss situation. T ex åkte jag igenom Främmestad häromdagen när gatubelysningen var tänd, det var mörkt och stilla, och trottoaren såg så inbjudande ut att jag genast tänkte ”där vill jag bo, så att jag kan gå där”. Jag blev lite ställd av den tanken, för sedan insåg jag att jag ju inte alls var sugen på att parkera bilen och gå där på riktigt på trottoaren. Det var bara någon föreställning min hjärna fått för sig.

Och så kan jag känna när jag åker förbi vissa hus med stämningsfull belysning, att det ser så väldigt inbjudande ut  – det måste vara FANTASTISKT där inne? Men jag har sett många hus inuti och de är oftast inget speciellt. Så åter igen, en fantasibild. Vad är det jag är ute efter? Vad är det min hjärna försöker säga mig?

Är det upplevelser man haft tidigare i sitt liv som påminner en om något trevligt? Har jag gått på en upplyst trottoar och haft det underbart vid något tillfälle? Har jag suttit inne i det där huset med de fina lamporna och myst? Eller är det bara en varm känsla från ens barndom som gör sig påmind?

För det är något visst med belysning. Jag är enormt missnöjd med belysning hemma, men det är för att det saknas uttag. I varje rum finns det ungefär två uttag, i hörnen. Alltså inget vid fönstren. Vi satte upp en vägglampa i ett hörn som nu belyser de fina övertapetserade/ övermålade/ lappade väggarna. Men en dag, då kommer det vara sådär mysigt som jag vill.

Men jag inser att min hjärna gärna hittar på att det är bättre på andra ställen. Även fast jag flyttat ut i lugnet och stillheten kan jag få för mig att ”det där huset hade varit mycket bättre”. Det kanske förvisso hänger ihop med att huset vi köpte är ett ruckel, men det kommer att bli jättebra. Man får ge det lite tid bara.

Dags att jobba nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s